2 Haziran 2014 Pazartesi

Facebook sayfaları yenileniyor


Üyelerinin profil tasarımlarını yakın zamanda güncelleyen facebook, bünyesindeki sayfaların tasarımını da güncelleyerek kullanıcılarına yenilikler sunmaya devam ediyor. Yeni sayfa tasarımında gönderileri tek sütunda toplayan facebook, blog görünümüne geçiş yaptı. 

Popülerliğini yitirmemek için sürekli olarak görsel ve işlevsel olarak yenilenen facebook son olarak sayfalarının tasarımını değiştirdi. Yakın zamanda üyelerinin profil tasarımlarını yenileyen facebook, sayfalarını da kademeli olarak yenilemeye başladı. Yeni tasarımda ilk dikkati çeken ise şu anki kişi profillerinin tasarımını andırması ve bir blog havası estirmesi.


Sayfaların yeni tasarımında blog havası hakim!

Facebook sayfalarındaki yeniliğe alışmak çok da zor olmayacak gibi görünüyor. Kapak fotoğrafı ve sayfa profil fotoğrafında herhangi bir değişiklik söz konusu değil! Yeni tasarımla birlikte sayfanın bilgileri sol taraftaki sütunlarda kategorilendirilmiş. Sol sütundaki hakkında kısmında sayfanın lokasyon bilgisi harita ile sunulurken, sayfada yüklü fotoğraflar ve videolarda sol sütunlarda yer alıyor. Sayfa gönderileri sağ ana sütunda konumlandırılmış. Böylece sayfanın genel görünümü blog görünümüne kavuşmuş. Kapak fotoğrafının altında klasik web sitesi mantığı ile yatay bir menü yerleştirilmiş. Kapak fotoğrafının sol tarafına da haftanın beğeni, gönderi erişimi oranları yer alırken hemen altına da bildirim, mesajlar eklenmiş. Kapak fotoğrafının üstüne de yine yatay bir menü ile ana sayfaya erişim, hareketler, istatistikler, ayarlar ve sayfayı güncelle menüleri eklenmiş. Facebook’un yaptığı açıklamaya göre 6 Haziran’a kadar tüm facebook sayfalarının otomatik olarak güncellenmesi bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder