23 Haziran 2015 Salı

Swarm’da mayorluk sistemi yenilendi



Dünyada ve ülkemizde en yaygın kullanılan lokasyon tabanlı sosyal ağ Swarm son güncellemesi ile birlikte yeni mayorluk sistemini kullanıcılarına sundu. Eskiden Foursquare’de 60 günün check-in ortalaması alınırken, yeni sistemde 30 günün check-in ortalaması mayoru belirliyor.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında Foursquare’in check-in işlemini taşıdığı Swarm platformu ilk etapta çoğu kullanıcı tarafından benimsenmese de zamanla yapılan iyileştirmelerle birlikte kullanıcılarının yeniden gözdesi oldu. Geçtiğimiz günlerde platformun en büyük eksikliklerinden biri olan direkt mesaj özelliği giderilmişti. Bu özellikle birlikte Foursquare’de kazandığımız bazı etiketlerde yeni görünümleriyle kullanıcılara sunulmuştu. Foursquare’den Swarm’a geçiş sürecinde kaybolan bir dizi özelliklerden biri de Mayorluk sistemiydi. Yeni sistemde arkadaş listesindekilerle olan bu yarış son güncelleme ile tekrar eski haline döndü.



Yeni sistemde 30 günlük check-in sayısı mayoru belirliyor

İnsanların sosyal ağlarda paylaşım yaparken diğer sosyal ağ kullanıcıları ile rekabeti ve yarışı vazgeçilmez bir davranış gibi görünüyor. Geçiş süreci ile Swarm kullanıcıları tarafından eksikliği çokça hissedilen mayorluk sistemi gerçekleştirilen son güncelleme ile tekrar kullanıcıların yüzünü güldürdü. 60 günün ortalamasının alındığı eski sistemin aksine mayorluk artık yeni sistemde aynı mekânda 30 günlük check-in sayıları ile belirleniyor. Mayorluk sistemi mobil ara yüzde şimdilik etiketler kısmının içine gömülmüş. Mayorluklarınızı görebildiğiniz bölümde ayrıca mayor olmaya yakın olduğunu yerlerde size gösteriliyor. Böylece buralarda check-in yapmanız teşvik ediliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder