21 Kasım 2013 Perşembe

Belediyeler instagram’ı keşfediyor



Ekim 2010 yılında kurulan ve kullanıcılarına çektikleri fotoğrafları 20 farklı dijital filtre kullanarak paylaşma olanağı sunan instagram yakın zamanda başlattığı 15 sn. video ekleme özelliği ile son zamanların en popüler mobil fotoğraf paylaşım ağı haline geldi. Yaptığımız son araştırmaya göre İstanbul’daki 28 ilçe Belediyesinin de instagram’da yerini aldığı görülüyor.

Gerçek kullanıcıların yanında artık birçok ticari firma ürün ve hizmetlerini instagram aracılığı ile pazarlamaya ve tanıtmaya başladı. Bunun yanında birçok devlet kurumu da instagram’da yerlerini alıyor. Özellikle Yerel Yönetimler (Belediyeler) Sosyal Medyayı en etkin kullanan kurumların başında geliyor. Sosyal Medya aracılığıyla projelerini ve hizmetlerini vatandaşlarına ulaştırmayı hedefleyen Belediyeler, fotoğraf ve kısa video paylaşma ağı instagram’ı da keşfetmeye başladı.


İlk üçte Kadıköy, Pendik ve Büyükçekmece Belediyesi var

İstanbul’a bağlı 39 ilçe Belediyesi arasında yaptığımız araştırmaya göre 28 ilçe Belediyesinin instagram’da hesabı bulunuyor. Geri kalan 11 belediye ise hala instagram’ı keşfetmemiş yada hesap oluşturmak için acele etmiyor. Belediyeler arasında en çok instagram takipçisi olan Kadıköy Belediyesi 3.571 takipçisi ve paylaştığı 222 fotoğrafla listenin başında yer alıyor. Kadıköy Belediyesi’nden sonra 383 takipçisi ve 183 fotoğrafıyla PendikBelediyesi ikinci sırada yerini almış. Büyükçekmece Belediyesi hiç fotoğraf paylaşmadığı halde 361 takipçisi ile üçüncü sırada bulunurken, Ataşehir Belediyesi 350 takipçisi ve 83 fotoğrafıyla dördüncü, Üsküdar Belediyesi 348 takipçisi ve 172 fotoğrafıyla beşinci sıradaki yerini almış.

Hizmetler ve Kültür Sanat etkinlikleri paylaşılan fotoğrafların başında geliyor

Genel olarak belediye hesaplarında paylaşılan fotoğrafları incelediğimizde, ilçelerde yapılan belediyecilik hizmetleri ile ilçenin farklı açılardan çekilmiş manzara fotoğraflarının paylaştığını görüyoruz. Bazı Belediyeler ise kültür ve sanat etkinliklerinin pankart ve afişlerini instagram’a göre ayarlayıp bu mecradan duyurma yoluna gitmiş. Belediyelerin bir kısmınınsa hiç fotoğraf paylaşmadığı ve bu alandaki kullanıcı adını daha önceden başkası almasın düşüncesi ile aldığını fark ediyoruz. Sonuç olarak mobil anlamda günümüzün en popüler fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu olan instagram’da Belediyelerin kat edeceği daha çok yol olduğu görülüyor.



1 yorum:

  1. Pendikte taşeron olarak çalışan biri olarak çok faydalı buldum bu haberi. devamını bekleriz. teşekkürler

    YanıtlaSil