31 Mart 2014 Pazartesi

Konum tabanlı pazarlama stratejisi


Sosyal ağlar yeni çıkan veya mevcut ürünlerin pazarlanmasında günümüzün en maliyeti uygun ve etkili araçları arasında yerini alıyor.

E-ticaret ağlarının gelişen konum servisleri ve sosyal medya ağlarındaki konum servisleri, pazarlama stratejilerinin en önemli unsurları arasında yerini alırken, pazarlama stratejilerinden biri olan konum tabanlı pazarlama sosyal medyada karşımıza çıkan en önemli faktörlerden biri haline geliyor. Bilgi teknolojilerinin gelişmesi ve geleneksel pazarların entegre dijital pazarlara dönüşmesi pazar müşterileri için en büyük kolaylıklardan biri haline geldi. Öncesinde bir ürün ya da hizmeti sadece belli pazarlardan temin edebilen pazar müşterisi artık dijital dünyanın en büyük nimetlerinden biri olan çevrimiçi alışveriş siteleri sayesinde evinden çıkmadan ürün veya hizmetleri temin edebiliyor.

Pazarlama zincirinin en önemli halkası “Konum Tabanlı Pazarlama”

Kuruldukları ilk zamanlarda tüm pazara hitap eden e-ticaret ağları kendi içlerinde gelişen konum servisleri ile bölgesel pazarlama yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu süreçte sosyal ağlarda kendi konum servislerinde gerekli geliştirme ve iyileştirmeleri gerçekleştiriyor. Ürün ya da hizmetin doğru kitleye pazarlanması zincirin en önemli halkalarından birini oluşturuyor. Sosyal ağlar her ne kadar günümüzün eğlence araçları arasında yer alsa da subliminal mesajlarla hedef kitleyi ilgili pazara yönlendirmede veya ürünün bilinirliğini arttırmada önemli rol üstleniyor.

Özetlemek gerekirse günümüzün vazgeçilmezi sosyal ağlar, konum tabanlı pazarlama noktasında pazar sahiplerine büyük kolaylıklar sunuyor. Önümüzdeki süreçte ise sosyal ağlara düşen rol ise, doğru kişiye doğru ürünün pazarlanması olacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder