29 Ağustos 2014 Cuma

Twitter analiz sistemi kullanıcılara açıldı



Uzun zamandır merak konusu olan Twitter istatistikleri nihayet kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlandı. Facebook’un detaylı olarak sayfaları için sunduğu istatistiklerin bir benzeri de artık Twitter tarafından kullanıcılarına sunuluyor.

Bir dizi yenilikleriyle kendini sürekli yenileyen Twitter son olarak hesap istatistikleri özelliğini kullanıcıların hizmetine sundu. Daha önce onaylı ve önemli hesapların erişebildiği hesap istatistiklerine artık tüm kullanıcılar erişebiliyor. İstatistiklerini üç ana kategoride kullanıcılarına sunan Twitter ayrıca istatistikleri bilgisayarınıza kaydetme olanağını da veriyor. Türkçe olan analiz sistemi sayesinde Twitter hesabı olan kullanıcılar tweetlerinin kaç kişi tarafından görüntülendiğini, etkileşim sayısını ve etkileşim oranını anlık görebilecek.  

İstatistikler en çok ajansların işine yarayacak

Twitter’daki analiz sisteminin tüm kullanıcılara açılmasıyla birlikte akıllara ilk gelen kuşkusuz facebook’un sayfa istatistikleri oluyor. Detaylı bir istatistik ve analiz sunan Facebook, sayfalarındaki hareketlerin tümünü çok önceden beri sayfa yöneticilerine sunuyordu. Twitter’da aynı şekilde artık hesap sahiplerine hesapla ilgili önemli istatistikleri sunmaya başladı. analytics.twitter.com url adresinden ulaşılan istatistikler sayesinde özellikle sosyal medya ajanslarının ve ticari firmaların sosyal medya stratejilerini belirlemede önemli rol oynayacağı düşünülüyor.

Kısa kısa sunulan istatistikler

İlk sekme olan Tweetler’de hesap üzerinden atılan tweetlerin son 28 günlük görüntülenme grafiği yer alıyor. Günlük tweet görüntülenme raporu da 28 günlük grafiğin hemen yanında bulunuyor. Grafik altında listelenen tweetlerinizin izlenme (görüntülenme), etkileşim ve etkileşim oranını (%) yüzdelik olarak görebiliyorsunuz. Hemen sağ tarafta ise (%)’lik etkileşim grafiği, bağlantılara tıklanma sayıları, Retweet sayıları, Favori ve yanıtlar küçük kutucuklarda oluşturulan grafiklerle sunuluyor.

Takipçiler sekmesinin altında ise hesabın yıllara göre takipçi artışını gösteren bir grafik yer alıyor. 2012 yılı başından itibaren verilen grafikle hangi tarihte kaç takipçinizin olduğunu görebiliyorsunuz. Takipçilerinizin cinsiyet oranını da veren yeni analiz sistemi, en benzersiz ilgi alanları, başlıca ilgi alanları, hangi şehirlerden takipçilerinizin olduğu ve takipçilerinizle ortak takip ettiğiniz hesapların oranını veriyor.

Son sekmede ise Twitter Kartları bulunuyor. Twitter Kart kullanan yayıncılar ve markalar detaylı istatistiklerini ve performanslarını bu bölümden ölçebilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder