7 Şubat 2014 Cuma

Sosyal Medyada yerel yönetimleri bekleyen tehlike!



Dijital vatandaş kimliğini tartıştığımız şu günlerde yerel seçimlerle birlikte dijital seçmen kavramı da literatürümüze giriyor. Yaklaşan seçimlerle birlikte adaylar klasik mecraların yanında yenilikçi davranarak Sosyal Medyayı da etkin kullanmayı tercih ediyor.

Yerel seçimlere iki aydan az bir süre kaldı. Tekrar aday olan mevcut belediye başkanları hizmetlerini ilçelerindeki seçmenlere anlatmak için yoğun bir şekilde çalışırken yeni aday olan belediye başkan adayları da kendilerini tanıtmak için deyimi yerindeyse çalınmadık kapı bırakmıyor. Tüm gayretler 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerden galip çıkmak için!

Tekrar aday olan başkanlar Sosyal Medyada avantajlı

Mevcut sistemde tekrar aday olan belediye başkanları hali hazırda kendi Sosyal Medya hesaplarını ve belediyenin sosyal ağlarını kullanırken yeni adaylarda bireysel olarak açtıkları Sosyal Medya hesaplarından kendilerini ifade etmeye çalışıyor. Yeni adayların Sosyal Medyada kuşkusuz en büyük sorunu az takipçi sayısı ve etkileşim oranı! Bu noktada takipçi satın alma gibi sistemleri kullanan adaylarda yok değil! Fakat en doğru tercih gerçek takipçiler ve doğru hedef kitleye mesajın iletilmesi olacak.



Muhtar adayları da Sosyal Medyada

30 Mart’ta yeni belediye başkanlarıyla belediye meclisinde göre alacak yeni meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da seçilecek. Mahalle sorunlarının çözülmesinde kurumlarla köprü vazifesi gören muhtarların yetkilerini hafife almamakta fayda var. Bu sebepten ötürü ki bazı mahallelerde muhtar adayı sayısı 10’a kadar çıkmış durumda. Gelişen teknolojiyle birlikte bazı muhtar adayları da bu seçimde Sosyal Medyayı ciddiye aldığını görüyoruz. Klasik mecraların dışında muhtar adayları en kolay yöntemlerden biri olan Facebook sayfalarıyla seçmenlerine ulaşmayı hedefliyor. Diğer yandan da sokak ve caddelere geçmişten günümüze değişmeyen sloganlarıyla fotoğraflı afişlerini de asmaya devam ediyorlar. Adayların çok olduğu mahallelerde şu anda görsel bir kirlilik yaşanmıyor değil!



Partisi değişen belediyelerin kurumsal hesapları ne olacak?

Seçimlerden sonra en çok merak edilen konuysa partisi değişen belediyelerin Sosyal Medya Hesaplarının ne olacağı! İstanbul’un 39 ilçe belediyesinin de Twitter hesabı bulunuyor. Ayrıca bazı belediyelerin Facebook sayfalarında ciddi takipçileri var. İktidar partisinin kale konumundaki belediyeleri için risk görünmese de muhalefet partisiyle kafa kafaya olduğu yerlerde kimin alacağından emin olmak imkânsız! Partisi değişen belediyelerin Sosyal Medya Hesaplarının ne olacağı merak konusu şu an için. Eski yönetimler, yeni gelecek yönetimlere sosyal ağların kontrolünü verir mi; yoksa yeni kurumsal hesaplarını açarak yola devam ederler bunu 30 Mart’tan sonra göreceğiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder