6 Eylül 2013 Cuma

Pendik’te her üç kişiden biri sosyal medyada



Pendik’te Twitter ve Facebook’un ardından Foursquare kullanımı da giderek artıyor. Fourquare Türkiye sitesinin verilerine göre Pendik check-in’de (yer bildirimi) İstanbul beşincisi. Öte yandan yapılan istatistiğe göre her üç Pendikliden birinin sosyal ağ kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Günümüzün vazgeçilmezi olan Sosyal Medya, artık insanlar için eğlence kategorisinden çıkıp bir gereklilik haline geldi. Türkiye ile ilgili istatistik bilgilere göre 2004 yılında kurulmuş olan Facebook’un üye sayısı Mart 2013 itibariyle 32.438.200’ü buldu.  Türkiye, bu rakamla Dünya listesinde 7. sırada yer alıyor. 2006 yılında kurulan mikro blog sitesi Twitter’ın Türkiye’deki üye sayısının ise 10 milyona yakın olduğu tahmin ediliyor. Twitter ile ilgili bir diğer istatistiki bilgi de kullanım yöntemiyle ilgili. Buna göre Twitter kullanımının %60’ı mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu durumun etkisiyle ülkemizde bir yılda ortalama 15 milyon akıllı telefon değişime uğruyor.



Pendik check-in’de beşinci sırada

Son zamanların popüler sosyal ağı haline gelen lokasyon bazlı Foursquare de Türkiye’de yine en çok kullanılan sosyal ağların başında geliyor. Türkiye’deki net üyesi sayısı bilinmemekle birlikte tahmini üye sayısı 2 milyon olarak belirtiliyor. Foursquare Türkiye verilerine göre Pendik check-in’de (Yer bildirimi) İstanbul beşincisi. Yine Foursquare Türkiye verilerine göre Pendik’te en fazla yer bildirimi Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı’nda yapılırken bu bölgeyi sırasıyla Pendik merkez ve Viaport takip ediyor. 


Pendik'te en çok tweet atılan ve check-in yapılan lokasyonlar

En yoğun kullanım cumartesi günü


Pendik’te en yoğun Sosyal Medya kullanım günü Pendik Sahil Pazarı’nın kurulduğu cumartesi günü yaşanıyor.  Cumartesi günü çevre ilçelerden de gelen pazar müşterileri ve Çarşı müşterisi alışverişleri sırasında sosyal ağlar üzerinden yer bildirimi yapmayı da unutmuyor. Genellikle gidilen mekânlarda Foursquare ve Facebook üzerinden check-in yapan kullanıcılar, takipçilerine bulundukları mekân hakkında bilgiler verip burayla ilgili tavsiyeleri okuyup kendileri de buranın sosyal ağ sayfasına mekân için tavsiye bırakabiliyor.




Pendik’te Facebook kullanıcı sayısının 200 ila 250 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Pendik Belediyesinin yakın zamanda Pendik Çarşı ve Sahil Şeridinde hizmete sunduğu ücretsiz internet hizmetiyle Sosyal Medya kullanımının daha da artması bekleniyor.

Rakamlarla Pendik Belediyesi Sosyal Medya Mecraları:

Facebook: 12.745 Beğeni
Twitter: 11.137 Takipçi
Foursquare: 1.607 Takipçi - 14 Lokasyon
İnstagram: 220 Takipçi
YouTube: 65 Abone - 54.109 İzlenme
İssuu: 15.792 Okur - 57.293 Gösterim
Linkedin: 68 Takipçi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder