27 Mart 2014 Perşembe

İstanbul ilçe belediyelerinin facebook, twitter karneleri


Yerel seçim sürecinde son viraja girdiğimiz bu günlerde İstanbul’un 39 ilçe belediyesinin facebook sayfalarını ve twitter hesaplarını mercek altına alarak bir araştırma yaptık ve sonuçlar hayli ilginç! 39 İlçe belediyesinin tümünün twitter hesabı bulunuyor. Facebook’ta ise 35 belediye sayfa olarak yerini almışken 4 belediyede profil hesapları ile paylaşımlarda bulunmayı tercih etmiş.

20 Mart’ta seçim yasaklarının başlamasıyla birlikte saha çalışmalarına kısmen ara verecek olan adaylar seçmenlerine özgür mecra sosyal medyadan ulaşmaya çalışacak. Bu noktada aday gösterilen mevcut belediye başkanları diğer adaylara göre daha avantajlı bir konumda olacak. Neden derseniz, seçim yasakları nedeniyle mevcut belediye başkanları yapacakları hizmetleri siyasi kimlik belirtmeden belediyelerinin sosyal medya hesaplarından paylaşabilecekler. Siyasi kimlik belirtmeksizin yapılan bu paylaşımların altına diğer siyasi görüşlü vatandaşlar tarafından eleştiri yoğunluklu yorumların yazılacağını da unutmamak gerekir. Bu türden gelecek yorumlara verilecek anlık cevaplarla adaylar durumu kendi lehlerine çevirebilirler.
  


Facebook’ta ilk beşte; Üsküdar, Kadıköy, Şişli, Eyüp ve Esenler var

Türkiye’de ve dünyada üye sayısı bakımından değerlendirdiğimizde en yaygın kullanılan sosyal ağ şüphesiz facebook. İstanbul’un ilçe belediyelerinin twitter hesaplarının takipçi sayıları ile facebook beğeni sayılarının arasındaki fark neredeyse 2-3 kat! Facebook sayfaları araştırmamızın liste başındaki ilk 5 belediye ise; 1) 74.423 – Üsküdar Belediyesi, 2) 48.793 – Kadıköy Belediyesi, 3) 36.956 – Şişli Belediyesi, 4) 28.636 – Eyüp Belediyesi, 5) 23.231 – Esenler Belediyesi şeklinde!



Twitter’da ilk beşte; Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Başakşehir ve Pendik var

İstanbul’daki 39 ilçe belediyesinin de twitter hesabı var. Bazı belediyeler hesaplarını gerçek zamanlı kullanırken bazı belediyelerde uzun aralıklı paylaşımlar yaparak kullanıyor. 9 belediye hariç diğer belediyelerin twitter takipçi sayıları 10 bin’in altında. En çok tweet atan belediye 17.819 tweetle Ataşehir Belediyesi olurken sadece 1 tweeti bulunan Avcılar Belediyesi ise listede son sırada yer alıyor. Belediyelerin ilçelerindeki vatandaşları takip etme oranını incelediğimizde 13.697 hesabı takip eden Başakşehir Belediyesi birinci, 3 hesabı takip eden Kadıköy Belediyesi sonuncu sırada. Gelelim takipçi sayılarına, en çok takipçi sıralamasında en az hesap takip eden 103.337 takipçisi ile Kadıköy Belediyesi bulunuyor. Ardından 2) 21.627 – Üsküdar Belediyesi,  3) 18.235 Beşiktaş Belediyesi, 4) 17.701 – Başakşehir Belediyesi, 5) 15.717 – Pendik Belediyesi geliyor.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder