20 Ekim 2014 Pazartesi

Marka değerini artık sosyal medya belirliyor

Sosyal medya işletmelerin ürünlerini pazarlamada ve reklamını yapmada etkin bir araç haline gelirken marka değerlerinin korunmasında da büyük rol sahibi! Marka değerlerinin korunması ve taklitlerinden ayırt edilmesi ne kadar önemliyse markaların sosyal medyada yerlerini alması ve doğru bir sosyal medya yönetiminin olması da o kadar önemli!

Marka bilindiği üzere bir işletmenin mal ve hizmetlerinin bir başka işletmenin mal ve hizmetlerinden ayırt edilmesini sağlayan şekiller, harfler, malların biçim ve şekilleri olarak nitelendirebiliriz. İnternetin yaygınlaşması ve e-ticaret ağının gelişmesiyle birlikte işletmeler artık ürün ve hizmetlerini sanal pazarlarda müşterilerine sunuyor. Geleneksel pazarlara göre çok farklı bir alışverişin olduğu sanal pazarlar şu sıralar müşterilerin internet dünyasında uğrak yerlerinin başında geliyor.


Dijital pazarlama marka değerini arttırıyor

İşletmelerin ayakta kalabilmelerini sağlayan reklam ve pazarlama olmazsa olmaz!  Yine işletmelerin ürettikleri ürün ve hizmetleri pazarlamaksa başlı başına bir önemlilik arz ediyor. İşletmelerin geleneksel pazarlama yöntemlerinin yanında uyguladıkları dijital pazarlama yöntemleri birçok kolaylık sunuyor. Dijital pazarlama yöntemleri ile ürün ve hizmetlerini tüketicilerin beğenisine sunan işletmeler dolaylı olarak bir yandan da markalarının reklamlarını yapıyor. Tüm bu pazarlama döngüsünün sonucunda işletmeler marka değerlerini de en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Bunun içinde sosyal medyayı kullanan işletmeler doğru yönetilen sosyal ağlarıyla başarıya ulaşıyor.

Mobil cihazlar pazarlama stratejisini belirliyor

Geleneksel pazarlama yöntemlerinin bazı zorlukları işletmeleri insanların günümüzde yaygınca kullandığı sosyal medyaya ve dijital dünyaya yönlendirmiş durumda! Öyle ki artık birçok ürünün ilk reklamını sosyal ağlar vasıtasıyla görüyor, izliyoruz. Mobil cihaz sektöründeki gelişmelerde işletmelerin satış ve pazarlama alışkanlıklarını değiştirmede önemli rol oynuyor. Kullanıcılar için mobil cihaz teknolojisi ile dijital pazarlara ulaşmak her yerden mümkün ve sadece parmaklarımızın ucunda! Mobil cihazların bu kadar etkili olması şirketlerin reklam ve pazarlama hizmetleri için çalıştıkları ajansları da harekete geçirdi. Ajanslar çalıştıkları şirketler için mobil cihazları kapsayan yeni uygulamalar ile reklam ve pazarlama stratejileri oluşturarak pazarı her noktadan kontrol altında tutmayı hedefliyor.


Marka itibarınız doğru sosyal medya yönetimine bağlı

Sosyal medyada marka bilinirliğini ön plana çıkarmaya çalışan şirketler gün ve gün sosyal medya mecralarında yerlerini alıyor. Bunda rakip şirketlerin etkili sosyal medya kullanımının da etkisi hayli büyük! Şirket içinde oluşturulan ekiplerle etkin bir sosyal medya kullanımı sergileyen bazı şirketler başarıya ulaşmış görünüyor. Büyük ölçekli şirketlerinde dijital ajanslarla gerçekleştirdiği çalışmalarla kendi sektörlerinde etkili kampanyalar yürüttüğünü de görüyoruz. Şirketlerin kurumsallığı ve piyasadaki marka değeri sosyal medya kullanımının etkinliğini belirliyor. Pazarlama ve satış sonrası geri dönüşleri de yine sosyal medya üzerinden müşterilerinden alan şirketler müşteri memnuniyeti açısından güzel örnekler oluşturuyor. Bazı şirketlerin bu konudaki eksikliği sosyal medyada bazen duyduğumuz ve gördüğümüz sosyal medya krizlerine yol açabiliyor. Şirketler ve işletmeler için sadece sosyal medyada var olmak yetmiyor. İşletmenizi, şirketinizi veya markanızı takip eden müşterilerinizin sosyal medya üzerinden size bildirdiği talep, istek ve şikâyetlere de çözüm üretmeniz marka değerinizin rakipleriniz karşısında güçlü olmasında bir hayli önemli!

Markaların sosyal medyada en büyük korkusu taklit edilmek

İşletmeler markalarının güvenliği ve geleceği içinde bir dizi önlemleri de alıyor. Markalar için yaptırılan patent ve tesciller bu önlemlerin başında geliyor. Bunların yanında sosyal medyada da yerini alan işletmelerin markaları için bir dizi önlemler alması hayati önem taşıyor. Bu önlemlerin başında ise sosyal ağlardaki kullanıcı adları geliyor. Daha sonrasında kurumsal kimliklerini ifade eden görsellerle sosyal medya hesaplarının bilgilerini güncellemeleri ve aktif olarak kullanmaları gerekiyor. Sosyal medyada şirketlerin ve markaların en sık yaşadığı sorunsa taklit edilme! Bunun önüne de ancak kurumsal kimlik çerçevesinde hesap kullanımı ve taklit hesapların ilgili mecralarda raporlanması ile geçilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder