10 Eylül 2013 Salı

Foursquare’de İstanbul ilçelerinin rekabeti








Amerika’dan sonra en çok Türkiye tarafından kullanılan foursquare’in istatistiki bilgileri hayli şaşırtıcı. Her geçen gün kullanım oranı ve kullanıcı sayısı artan foursuqare’de insanlar gittikleri mekanlarda yaptıkları check-in’lerle mekanların sistemdeki puanını da üst sıralara taşıyor. İstanbul’un 39 ilçesini kapsayan analizimizde ilçe merkezlerini baz alarak bir araştırma yaptık.






Listede Kadıköy birinci, Sultangazi sonuncu!

Araştırmaya göre 39 ilçesi bulunan İstanbul’un en çok check-in yapılan ilçe lokasyonunun başında Kadıköy geliyor. Kadıköy’den sonra ise Beşiktaş ve Bakırköy en çok check-in yapılan ilçe lokasyonlarından. Listenin sonunda ise SancaktepeEsenyurt ve Sultangazi ilçe lokasyonları bulunuyor.





Lokasyon detaylarında Belediyeler var

İlçe lokasyonları ile ilgili diğer bir ayrıntı ise lokasyon detaylarında saklı. İlçe lokasyonlarının telefon numarası bölümünde ilçe belediyelerinin çağrı merkezleri bulunurken twitter ve web sitesi bölümünde de yine ilçe belediyelerinin bilgileri yer alıyor.





İlk sahiplenilen ilçe lokasyonu “Pendik

Lokasyonlarda en ilgincini “Pendik” oluşturuyor. Pendik Belediyesi tarafından sahiplenilen lokasyonun bilgileri tam ve eksiksiz. Belediye, ilçenin tanıtımı için lokasyonun ilk beş fotoğrafını belli aralıklarla güncelliyor.  Ayrıca twitter’da paylaşılan her check-in’de belediyenin twitter adresi otomatik olarak mention ediliyor. Böylece ilçe lokasyonunda check-in yaparak twitter hesabından paylaşanlar belediyenin twitter profiline de sorunsuz ulaşabiliyor. 


İstanbul'un 39 İlçesinin "İlçe Merkezi" Lokasyonlarının Toplam Ziyaretçi ve Toplam check-in sayıları - 07.09.2013

3 yorum:

  1. yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim sorum Beylikdüzü. Bu ilçede sosyal medya kullanımı tam olarak nasıl bir vaziyette. Beylikdüzü'nde hangi sektörler daha çok sosyal medyayı kullanıyor. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Beylikdüzü ile ilgili check-in detay bilgileri tabloda yer almaktadır. Sektör olarak konut sektörü ön planda görünüyor. İlginize teşekkür ederim. İyi günler.

    YanıtlaSil
  3. Maltepe bendeydi, elimden kaçtı :d :d

    YanıtlaSil