29 Kasım 2013 Cuma

Başkan Adayları Sosyal Medyaya dikkat!



30 Mart 2014 tarihinde yapılması planlanan ve Yerel Yönetimlerin ve Yöneticilerinin (Büyükşehir Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanlarının) belirleneceği yerel seçimler için çok az bir süre kaldı. Muhalefet Partilerinin bir kısmı adaylarını belirleyerek açıklarken şu günlerde de İktidar Partisi Türkiye çapındaki Adaylarını gün ve gün açıklamaya başladı.

Sosyal Medyada hesap adını almayan adayların işi zor!

Seçim çalışmaları süresince adayların kendilerini tanıtmak ve bölgelerindeki seçmenleriyle en etkin ve hızlı iletişim kurmalarını sağlayacak olan Sosyal Medyada ilk defa aday adaylık sürecine dâhil olan birçok siyasetçi yada aday adayı Sosyal Medyadaki yerlerini aldı. Fakat bu süreçte sosyal medya hesabını almayıp adaylık duyurusunu bekleyerek adaylığı açıklanan adayları Sosyal Medya hesaplarını oluştururken büyük sürprizler bekliyor.  Sosyal Medyada, özellikle facebook ve twitter’da hesap adlarını almak isteyen adaylar kendi adlarını içeren kullanıcı adlarının alındığını ve para karşılığında geri satın alabileceklerini görecekler. Hatta twitter’da bazı adayların ad ve soyadlarını içeren kullanıcı hesapları her türden yazılışı ile alınmış durumda! Sosyal Medyada kullanıcı adı aramada ve bulunabilirlik için çok önemli! Ayrıca Sosyal Medyada hesap adınızın kolay telaffuzu ve adınızı soyadınızı içeren kullanıcı adları, hesabın doğru kişiye ait olduğunun ve güvenilir olduğunun bir kanıtı olarak algılanıyor.



Web’de alan adınızı aldınız mı?

Sosyal Medyada adayları bu sürprizler beklerken olayın web yönünde de aynı sorun var diyebiliriz. Adaylar kendileri hakkında bilgiler içeren web sitelerini oluşturmaya başlarken ilk etapta alan adı alarak işe başlamaları gerekiyor. Sosyal Medyada nasıl ki kullanıcı adı önemliyse alan adınızın da en sade şekilde (Adınız ve Soyadınız) olması sizi aramalarda ve bulunabilirlikte ön sıralara taşıyacak. Adaylıkları kesinleşen adayların web adresleri de yine bu işi yapan profesyonel kişilerce veya ajanslar tarafından alınarak adaya fahiş fiyatlardan satılmakta! Örneğin com uzantılı alan adınızı 15-20 TL arasında bir fiyata alabilirken daha önceden bu ismi satmak için alan kişi yada ajanslar size 500-1000 TL arasında fiyatla satabileceklerini söylüyor.



Adaylara tavsiyemiz!

İlk etapta kendi adınızı içeren bir e-posta hesabı alarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra Sosyal Medya hesaplarınızı oluşturun. Twitter’da eğer adınız alınmışsa _ (alt tire) kullanarak uygun bir hesap oluşturabilirsiniz. Facebook’ta da bir sayfa oluşturup en az 25 arkadaşınıza sayfayı beğendirerek sayfanızın tam kullanıcı adını belirleyebilirsiniz. Web alan adınız alınmamışsa hemen alınız. Alınmışsa ünvanınızı başına yazarak (av, dr) farklı bir alan adı alabilirsiniz. Eğer bu da mümkün değilse 40 TL gibi bir ücretle com.tr alan adınızı alabilirsiniz. Kullanım alanına bağlı olarak şu anda kullanmasanız bile diğer sosyal ağlarda da hesaplarınızı almayı unutmayınız.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder