4 Kasım 2013 Pazartesi

Foursquare’de “Pendik” 100 bin'i devirdi





Anadolu yakasının hızla gelişen ve ulaşım ağlarının kesişme noktası olan Pendik’te foursquare’in popülaritesi her geçen gün artıyor. “Pendik” ilçe lokasyonunda toplam check-in sayısı 100 bin’i geçti.   

Son zamanların popüler sosyal ağlarından biri haline gelen Foursquare'de insanlar check-in yaparak takipçi kitlelerine yerlerini bildirirken diğer yandan da o yerin popülaritesini arttırıyor. Anadolu yakasında dört ana ulaşım aksının merkezi olması nedeniyle Pendik her geçen gün cazibesini arttırıyor. Geçen aylarda yaptığımız araştırma ile 625 bin nüfusu olan Pendik ilçesinde, her üç kişiden bir kişinin sosyal ağ kullanıcısı olduğunu açıklamıştık. Bu da bize ilçede 200 binin üstünde Sosyal Ağ kullanıcısı olduğunu gösteriyor.


İlçede tekil olarak 26 bin kişi check-in yapmış

Özellikle gençlerce çok kullanılan lokasyon bazlı sosyal ağ foursquare’de “Pendik” ilçe lokasyonu geçtiğimiz haftalarda 100 bin check-in sayısını geçti. İlçe merkezinde tekilde 26 bin 109 kişi check-in yaparken toplamda check-in sayısı ise 107.992 olarak görülmekte. Lokasyondaki günlük ortalama kişi sayısı 40-60 civarında olurken Cumartesi günleri kurulan Sahil Pazarındaki yaşanan yoğunlukla sayının 150’ye kadar çıktığı görüldü.

Sabahları Günaydın, akşamları Nöbetçi Eczaneler


“Pendik” ilçe lokasyonu bilindiği üzere Pendik Belediyesi tarafından satın alınmış durumda. Pendik Belediyesinin Sosyal Medya yöneticileri tarafından yönetilen lokasyonda sabahları günaydın, akşamları ise nöbetçi eczaneler, mekanda daha önceden check-in yapmış kullanıcılara güncelleme olarak gidiyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder