20 Şubat 2014 Perşembe

Reklamınız Twitter’a kapak olsun


Sosyal ağlarda facebook’la tanıştığımız kapak fotoğrafı serüveni twitter’ın yeni web arayüzü güncellemesi ile farklı bir boyut kazanıyor. Artık twitter’da kapak fotoğrafı olarak klasik web sitenizdeki bannerları kullanabilir, belki twitter’ın kullanıcılara sunacağı bir sonraki aşamada video bile yayınlayabilirsiniz.

Geçen birkaç yılla birlikte popüler bir sosyal ağ haline gelen twitter yeni web arayüzü ile üyelerinin kullanımına sunulmaya başlandı. Yeni tasarımda ilk dikkat çeken özellik kapak görselinin ön planda olması! Eski kapak fotoğrafının yeni web arayüzünde daha büyük tasarlanması kullanıcıların aklına ilk etapta facebook kapak fotoğrafı algısını oluştursa da facebook’tan daha geniş ölçülerde olduğunu görülüyor.

İşte yeni arayüzün göze çarpanları

Twitter’ın yeni web arayüzü şu anda test aşamasında olsa da Türkiye’de birçok twitter üyesi yeni web arayüze kademeli olarak geçiş yapıyor. Yeni arayüzde kapak fotoğrafından sonra öne çıkan özellikler ise tweetler, fotoğraflar / videolar, takip edilenler, takipçiler, favoriler ve listelerin geniş bir barda toplanması olarak göze çarpıyor. Yeni tasarım beraberinde kullanıcıların kendi attıkları tweetlerin yazı karakterinin büyük, retweet yapılan tweetlerin ise daha küçük görünmesini sağlıyor.  


Yeni kapak fotoğrafı daha çok reklam alanı sunuyor

Twitter’ı bireysel olarak kullananlar için yeni geliştirilen kapak fotoğrafı özelliği çokta bir şey ifade etmese de sosyal medyayı profesyonel olarak kullanan reklam ajanslarının çokta hoşuna gidecek. Neden derseniz çünkü yeni kapak fotoğrafı klasik web sitelerindeki banner ölçüleri ile hemen hemen aynı ebatta tasarlanmış. Ufak tefek ayarlamalarla ölçüyü tutturmak mümkün! Web sitenizde kullandığınız bannerın ölçülerinde yapacağınız değişikliklerle aynısını twitter kapak görselinde de kullanabilirsiniz. 

Fakat kapak fotoğrafının web arayüzünde kullanılanla mobildeki görüntüsünün uyumsuzluk oluşturması ilk aşamada biraz kullanıcıları zorlayacak gibi! Facebook ve twitter’daki bu yenilikler aklımıza şunu da getirmiyor değil! Sosyal ağların web arayüzleri klasik web sitelerine mi dönüşüyor? Tabi bunu ilerleyen günlerde değişik sosyal ağlarında dönüşümü ve gelişimi ile göreceğiz. Belki yakın zamanda facebook ve twitter’da kullandığımız kapak fotoğraflarının bir sonraki aşaması kısa tanıtım video bölümü olarak karşımıza çıkabilir. 

2 yorum:

  1. Yakinda forumlarda reklam alim satim isleri gorulebilir :))

    YanıtlaSil
  2. Kapak resminden sosyal ağların web sitesine dönüşme sonucunu çıkarmanız hoş olmuş. :)

    YanıtlaSil