11 Ağustos 2014 Pazartesi

Yenilenen yüzüyle Foursquare


Sosyal medyanın en çok rağbet gören lokasyon bazlı sosyal ağı Foursquare yeni yüzüyle kullanıcılarına merhaba dedi. Check-in özelliğini Swarm’a taşıyan Foursquare, yenilenen web arayüzü ve mobil uygulaması ile kullanıcılarının kent rehberi olmayı hedefliyor.

Foursquare gerçekleştirdiği AR-GE çalışmaları ile bu sıralar sosyal medyada göz dolduruyor. Yakın zamanda check-in yapma özelliğini Swarm’a taşıyan Foursquare son olarak blogundan yeni logosunu ve yenilenen Foursquare uygulamasına geçiş yapacağını takipçilerine duyurmuştu. Foursquare kısa bir süre önce yeni web arayüzünü ve mobil uygulamasını kullanıcılarının hizmetine sundu. Yeni Foursquare, Swarm’a bağlı olarak yaptığınız check-in’leri ve mekan yorumlarını baz alarak sevdiğiniz mekanları size gösterecek.



Yeni Foursquare’de mekan yorumları ön planda

Mekanları kullanıcıları için gruplandıran Foursquare, sisteminde hangi kategoriler işaretlenirse o kategorinin içindeki mekanları kullanıcılarına gösteriyor. Yeni ara yüzde “Bir mekan bul” ikonuna tıkladığınızda size kahvaltı, öğle yemeği, kahve, akşam yemeği, tatlı, gece hayatı, alışveriş, eğlence ve görülmesi gerekenler gibi kategorilerin anlık konumunuza bağlı en popüler mekanlarını gösteriyor.“Buradayım” ikonu ise bulunduğunuz lokasyondaki mekanın tavsiyelerini gösteriyor. “Tavsiyeler” ikonunun altında ise takip ettiklerinizin, sizin sevdiğiniz kategorilerin tavsiyeleri ve en revaçta olan tavsiyeler bulunuyor. Profil kısmında ise sizin tavsiyeleriniz, takipçileriniz, takip ettikleriniz, kaydetmiş olduğunuz yerler, ayarlar ve bildirimler sekmeleri yer alıyor. Ayrıca Foursquare daha önce yaptığınız tavsiyeleri baz alarak sizin hangi kategorilerde uzman olduğunuzun da bilgisini veriyor.


Arkaplan konumu ile lokasyona göre şerbet

Yeni Foursquare’de arkaplan konumu özelliği dikkat çekenler arasında! Bu özelliği ile Foursquare sizi deyimi yerindeyse bir gölge gibi izliyor. Arkaplan konumunu arkadaşlarınızdan geri kalmamanız için açık tuttuğunu dile getiren Foursquare kişiselleştirilmiş bildirimlerden de yararlanacağınızı ifade ediyor. Pil tüketimini de düşünen Foursquare bu konuda da kısa bir açıklama yapmış. Pil şarj seviyesinin kritik noktaya geldiğinde sistemin kendini otomatik olarak kapattığını belirtmiş.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder