20 Mart 2015 Cuma

Dijital pazarlamanın olmazsa olmazı videolar



YouTube ile başlayan ve sonrasında farklı birçok isimle hayatımıza giren video paylaşım siteleri sosyal medyanında hayatımıza girmesiyle birlikte bizi adeta bir kanal sahibi konumuna yükseltti. Dijital pazarlamanın en önemli araçlarından biri olan video yeni bir sektörü de ortaya çıkardı.


Sosyal Medyanın vazgeçilmezleri arasında yer alan videolar reklam ve pazarlama stratejilerinin en etkili araçları haline geldi. Bir konuyu yâda bir mesajı slogan ve fotoğrafla anlatmak mümkün! Fakat birden çok konuyu ve duyguyu anlatabilmek için videolar biçilmiş kaftan diyebiliriz. Videolu anlatımlar her zaman tercih edilen bir yöntem olurken, anlatım ve anlaşılabilirlik konusunda da büyük kolaylıklar sunuyor. 

Dijital Pazarlamanın bir unsuru olan video kampanyaları ürün ve hizmetlerin pazarlanmasında çok etkili bir mecra haline geldi. Dijital müşterilere ulaşmak ve onları etkilemekte kolaylık sunan ürün tanıtım videoları ve reklam videoları artık sektörün vazgeçilmezi! Geleneksel pazarlama türlerine göre daha esnek ve ekonomik olan video kampanyaları günden güne önem kazanırken beraberinde de yeni bir iş kolu ile birçok kişiye iş imkânı sunuyor.



Pazarlamada viral videoların etkisi büyük!

Yeni nesil reklam metotlarından biri olan viral videolar sosyal medyanın da hayatımıza girmesiyle birlikte daha hızlı bir şekilde yayılıp izlenir hale geldi. Bu noktada sosyal ağların video platformlarına uygunluğu da önemli bir kıstas olurken, sosyal ağ kullanıcılarını etkilemede de büyük role sahip! İzleyenlerin kısa bir sürede benimsediği ve günlük yaşamından bir kesiti gördüğü viral videolar izleyenlere hem sosyal bir mesaj verirken hemde onları etkileyerek harekete geçiriyor.




YouTube hesabınız varsa sizde bir kanal sahibiniz!

Ekim 2006’da Google tarafından satın alınan YouTube şu sıralar deyimi yerindeyse hesabı olan herkesi bir kanal sahibi yapmış durumda. Özellikle blogger’ların piyasaya yeni çıkan teknoloji ürünlerini tanıttığı kanallar revaçta diyebiliriz. Bunların yanında daha birçok konuda bilgilendirici ve eğitici videoyu da içinde barındıran YouTube ayrıca dijital pazarlama konusunda da kanal sahiplerine harika imkânlar sunuyor. Google’ın Adwords ve Adsense özelliklerini kullanarak kanalınızda sizde para kazanabilir, reklamlarını herkese ulaştırabilirsiniz. Türkiye’de şu anda yüklediğiniz videoların izlenme oranlarından ve reklam gösterimlerinden para kazanma özelliği aktif olmasa da bu özelliği ufak bir bölge değiştirme operasyonu ile aşmak mümkün! Kanalınıza yüklemiş olduğunuz videolarınızın belli bir süresinde ortaya çıkan Google reklamları ile para kazanmaya başlayabilirsiniz. Sahibi olduğunuz kanaldan para kazanabilmek için özgün içerikler üretmeniz ve herkesin ilgisini çekecek videolar hazırlamanız önemli bir husus! Bundan sonrası için gelsin paralar!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder