7 Nisan 2015 Salı

Swarm’da merakla beklenen özellik geldi




Sosyal ağlar arasında sıkça kullandığımız lokasyon tabanlı sosyal ağ Swarm’ın en büyük eksikliklerinden biri olan özel mesajlaşma sorunu son güncelleme ile giderildi. Swarm’ın 2.0 sürümü ile kullanıcılar artık arkadaşları ile özel mesaj özelliği sayesinde iletişim kurabilecek. 

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle gençlerin oluşturduğu kullanıcı kitlesi tarafından sıkça kullanılan Foursquare’in check-in uygulaması Swarm her geçen gün kullanıcılarına yeniliklerini sunmaya devam ediyor. Check-in işlemini Swarm uygulamasına aktaran Foursquare daha çok mekanların rehberi olma yolunda ilerliyor. Her ne kadar alışmamız zor olsada Foursquare yönetiminin ve ekibinin yapmak istediği buydu. Kullanıcıları için Foursquare’i arka planda mekanları keşfetmeye ve yoruma dayalı bir sosyal ağa çeviren ekip, Swarm’ı da kullanıcı check-in’lerinin toplandığı bir uygulama haline getirdi. İki uygulamaya geçişle birlikte geçen zamanda Foursquare yönetimi her iki uygulamayı kullandırma konusunda başarıyı yakaladı diyebiliriz. 



Yakındaki planlar gitti, direkt mesaj özelliği geldi

Swarm’daki en büyük eksiklik ve kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden biri kuşkusuz direkt mesaj özelliğinin olmamasıydı. Foursquare’den ayrılan check-in özelliği ile kullanıcıların hayatına giren Swarm uygulamasındaki “yakındaki planlar” özelliği kullanıcılar tarafından pekte benimsenmedi. Öyle ki bu alan son zamanlarda genellikle kullanıcılar tarafından twitter, facebook ve instagram gibi sosyal ağ hesaplarının duyurulmasında kullanılan bir panoya dönüşmüştü. Swarm ekibi “yakındaki planlar” özelliğinin gereksizliğinin ve direkt mesaj özelliğinin gerekliliğinin farkına sonunda varmış. Yakın zamanda yayınlanan Swarm’ın 2.0 sürümü ile özel mesajlaşma ve grup mesajlaşma özelliği kullanıcıların hizmetine sunuldu. Kullanıcılar ayrıca mesajlaşma esnasında anlık lokasyonlarını görebilecek ve aralarındaki mesafeyi de görebiliyor. Artık Swarm kullanıcıları listelerindeki arkadaşlarına özel mesaj yolu ile ulaşabilecek ve iletişim halinde kalabilecek. Swarm’ın son güncellemesi ile uygulamada sağ üst köşede bulunan check-in butonuda mobil cihazlardaki ekran boyutunun büyümesi göz önünde bulundurularak ergonomik kullanım açısından uygulamada ekranın en altında ortaya konumlandırılmış.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder